پاسخ به شبهاتی پیرامون حضرت علی (ع) / قسمت نهم

ساخت وبلاگ

قسمت نوزدهم شبهه
در ادامه به مواردی از سرکوب قیامهای مردم ایران در زمان خلافت امام علی میپردازم ...... در زمان امام علی، مردم استخر چندین بار قیام کردند. امام علی در یکی از آن موارد «عبدالله بن عباس» را در راس لشکری به آنجا گسیل داشت و شورش تودهها را در سیل خون فرونشاند (فارسنامه ابن بلخی، ص 136)


نویسنده کذاب با وجود اینکه از منبع بی هویتی مثل فارسنامهع مطلب برداشته، انقدر وجدان ندارد که حتی همین را هم با امانت داری بردارد.
مطابق معمول آدرس صفحه ادعا شده با کتاب در دست متفاوت بود و این را هم می گذاریم به حساب نسخه متفاوت کتاب.
 این مطلب در صفحه 116 -117 آمده است: (متن کتاب رو اسکیرین گرفتم)

همانطور که در متن آمده، این شورش در دوره عثمان بوده و چهل هزار نفر به دست عبدالله ابن عامر کشته شده اند . در ادامه گفته شده که در زمان حضرت علی هم این شورش رخ می ده ابن عباس دست به کشتار می زنه. پس حداقل ثابت شد که شورش های مختلفی در شهر استخر رخ نداده است.

اما حالا واقعا این اتفاق رخ داده؟ مشخصا نه!
دلیل این مسئله روشن است. این خبر در هیچ کتاب تاریخی و روایی دیگری نیامده و حتی در این کتاب هم منبع روایی مشخصی ندارد. یعنی معلوم نیست چه کسی این خبر را روایت کرده است و خود به خود به لحاظ رجالی تضعیفش قطعی است. در ثانی نویسنده خود کتاب هم معلوم نیست چه کسی است. یعنی ما حتی نمی دانیم نویسنده کتاب مورد نظر چه کسی است و چه میزان دانش داشته است. 

فرض کنید کتابی به شما می دهند که نکات تاریخی عجیب و بدیعی در آن هست که هیچکس از آنها تاکنون حرفی نزده. اولین چیزی که به ذهن شما می رسد این است که نویسنده کتاب کیست؟ 

ثالثا این کتاب در قرن پنج یا شش هجری نوشته شده و فاصله زمانی کتاب با حادثه هم گویای مسائل زیادی است که بر ابهامات اضافه می کند.

قسمت بیستم 

در مورد دیگر که مردم استخر شوروش کردند، امام علی « زیاد بن ابیه » که از خونخواری و آدمکشی به انوشیروان دوم لقب گرفته بود به آنجا گسیل داشت تا به سرکوبی این قیام بپردازند.

در مورد جنایات و کشتار مردم استخر توسط زیاد بن ابیه کتابها و روایت زیادی نوشته و نقل شده است(رجوع کنید به کتاب مروج الذهب، جلد دوم ص29).

در سال 39 هجری مردم فارس و کرمان نیز سر به شورش گذاشتند و حکام ستمگر امام علی را از شهر خود بیرون کردند. امام علی مجددا زیاد بن ابیه را به آنجا گسیل داشت و لشکریان وی از هیچ جنایتی فروگذاری نکردند. (تاریخ طبری، جلد 6، صفحه 2657 و یا فارسنامه، ص 136)

همانطور که بالا متن فارسنامه را گذاشتم و مشاهده کردید، یک نکته جالب در آن وجود دارد. در همان متن مشخصا نویسنده گفته بعد از برخورد ابن عباس با مردم استخر آنجا آرام شد و همیشه مسلمان ماندند. حالا این نقل، نقل قبلی را نقض نمی کند؟ بالاخره کدام را باور کنیم؟ فارسنامه بالاخره برای نویسنده معتبر است یا نه؟

در ادامه شبهه نویسنده بی انصاف می گوید مردم بارها و بارها حکام ستمگر حضر علی را از شهر بیرون انداختند (درباره حکام حضرت امیر حتما بعدها مطلبی می نویسم که همه این شبهه ابلهانه را از بین می برد. ) و آدرس طبری را می دهد که نیاز نیست تاکید کنیم که بنا به گفته خود طبری در مقدمه کتاب صحت روایاتش محل اشکال است.

پاسخگویان شبهات شایعات سوالات...
ما را در سایت پاسخگویان شبهات شایعات سوالات دنبال می کنید

برچسب : پیرامون, نویسنده : shayeaata بازدید : 186 تاريخ : يکشنبه 12 آذر 1396 ساعت: 11:16